top of page

El nostre Director

CARLES SIST I MATEO

Nascut a Barcelona, fill de pares cantaires de l'Orfeó Barcelonès,  va cursar estudis de piano i harmonia amb els mestres Antonio Díaz i Joan Gibert Camins.

Als tretze anys va començar a col·laborar a l'Orfeó Barcelonès com ajudant del mestre Lluis Molins. Durant tots aquests anys ha mantigut una contínua activitat dedicada a la direcció i als arranjaments per a grups vocals."Els 7 d'aquí", "Nous Camins", Polifónica Joia d'Alella  son grups ens el que ha desenvolupat la seva acció

Es autor de nombroses traduccions, versions i arranjaments corals de temes clàssics, d'òpera i moderns. Compositor guanyador de diversos premis (Sant Jordi de bronze Radio Barcelona, l'Helix de Plata al Festival de la cançó marinera de Palamós, autor de "Ales d'Alella" que ha esdevingut l'himne oficial d'aquesta vila, etc.

Desde les primeries del 2007 té al seu càrrec la direcció de l'Orfeó Barcelonès.

          ORIGEN I HISTORIA

                         

L'Orfeó Barcelonès va ser fundat el 23 d'abril de 1853 sent per tant el primer orfeó de l'Estat Espanyol i un dels primers d'Europa.

El seu fundador, Joan Tolosa i Noguera va formar el professorat inicial i, juntament amb el seu germà Pere va ser l'artífex de la seva expansió, facilitant partitures i fins i tot professorat a nous orfeons, com el de Lleida (1862), València (1862), Tarragona, Girona o Terrassa.

El primer concert de l'Orfeó Barcelonès, una vegada assolit el nivell, va tenir lloc al Teatre Odèon de Barcelona el 23 de juny de 1854.

L'ensenya de l'Orfeó porta la data de la seva refundació, 1900, i va ser realitzada cap a 1902-1904 quan es va instaurar el costum de tenir-ne  per tal de singularitzar-se.

L'ensenya es conserva al Museu d'Història de Barcelona MUHBA. Part de l'arxiu de l'Orfeó es troba dipositat a la Biblioteca de Catalunya

bottom of page